Terug

Kan vitamine suikerziekte voorkomen? Wij zoeken mannen en vrouwen met overgewicht.

Geslacht Beide

Leeftijd van 18 tot en met 75

BMI van 26 tot en met 45

Bereken uw BMI hier

Locatie onderzoek

De afdeling Interne Geneeskunde van het MUMC+ is recent een onderzoek gestart, genaamd “De effecten van pyridoxamine op vaatfunctie en insulinegevoeligheid; een dubbelblind placebo gecontroleerd onderzoek in mensen met overgewicht”. 
We bestuderen het effect van versuikerde eiwitten op de bloedvaten, en suikerhuishouding bij mensen met overgewicht. Pyridoxamine is een vitamine die in staat is om de vorming van deze versuikerde eiwitten tegen te gaan. Deze vitamine is in kleine hoeveelheden aanwezig in een normaal dieet. In deze studie onderzoeken we wat het effect is van pyridoxamine supplementatie op bovengenoemde factoren.

Doelgroep

Mannen en vrouwen 
Leeftijd: 18-75
Overig: Gezonde mensen met overgewicht (op basis van buikomtrek >88cm vrouwen, >102cm
mannen)
Indien u suikerziekte of hart-/vaatziekten heeft, of andere chronische aandoeningen heeft kan u (mogelijk) niet deelnemen aan de studie.

Het onderzoek

Deelname bestaat uit 5 afspraken die nuchter plaatsvinden. We voeren eerst een korte screening uit, daarna plannen we een kort bezoek (2,5u) en een volledige meetdag. Dit korte bezoek en de volledige meetdag worden 8 weken later herhaald. We verrichten voornamelijk bloedvatmetingen op de huid , er worden suikertesten uitgevoerd, en op meerdere momenten worden bloedstaaltjes afgenomen. Tussen de eerste en tweede testdag gebruikt u ofwel de vitamine ofwel een placebo (een niet- werkzame stof).

Vergoeding

Tijdens de duur van deze studie (8 weken) zullen wij u vragen om uw levensgewoonten niet te wijzigen. Na afronding van het volledige onderzoek ontvangt u een vergoeding van € 275,- plus reiskosten.  Indien deelnemers van ver weg naar Maastricht komen ( meer dan 100 km enkele reis), is er een hotelovernachting mogelijk. Hierdoor kan de korte en lange meetdag achtereenvolgens plaatsvinden.

Andere onderzoeken die misschien ook bij u passen
  • Geen overeenstemmende onderzoeken