Terug

Gezocht: Mannen en vrouwen met overgewicht of obesitas (40-75 jaar) in de regio Maastricht

Geslacht Beide

Leeftijd van 40 tot en met 75

Rookgedrag Niet

Alcoholgebruik maximaal 14 per week

BMI van 25 tot en met 40

Bereken uw BMI hier

Locatie onderzoek

Voor onderzoek naar

Het effect van gepersonaliseerde voeding op de bloedsuikerspiegel aan de Universiteit Maastricht

 

ACHTERGROND EN DOEL

Niet iedereen heeft baat bij hetzelfde voedingspatroon. Door middel van meer gepersonaliseerde voeding zou het effect op de gezondheid en het welbevinden mogelijk kunnen worden geoptimaliseerd. Het doel van dit onderzoek is om meer inzicht te krijgen in de regulering van de bloedsuikerspiegel en hoe dit wordt beïnvloed door (gepersonaliseerde) voeding, leefstijl en de stofwisseling.

 

OPZET

Het onderzoek duurt in totaal 13 weken. In deze periode komt u in totaal 17 keer naar de universiteit (40 uur totale tijdsinvestering), en volgt u 12 weken lang een voedingspatroon. De vergoeding bedraagt 550 euro plus reiskosten (max. 30 km enkel).

 

Daarnaast kunt u optioneel aan een aantal extra metingen deelnemen (2x10 uur), de vergoeding hiervoor (bovenop de 550 euro) bedraagt 150 euro plus reiskosten.

 

WIE KAN DEELNEMEN?

Mannen en vrouwen in de leeftijd van 40 tot en met 75 met een BMI (= gewicht / (lengte x lengte)) tussen de 25 en 40 kg/m2 kunnen deelnemen aan de studie. Indien u diabetesSuikerziekte. type 2 heeft, kunt u niet meedoen aan het onderzoek.

Andere onderzoeken die misschien ook bij u passen