Terug

Geneesmiddelenonderzoek naar een nieuw middel voor de behandeling van schimmelinfecties

Aan dit onderzoek doen voldoende vrijwilligers mee. U kunt zich hiervoor niet meer inschrijven of afmelden.

Geslacht Man

Leeftijd van 18 tot en met 55

Gewicht van 50 tot en met 100

Rookgedrag Niet

BMI van 18 tot en met 30

Bereken uw BMI hier

Locatie onderzoek

Bijzonderheden

 • Je bent een man.
 • Je bent tussen 18 en 55 jaar oud.
 • Je rookt niet.
 • Je weegt tussen de 50 en 100 kg. Je Body Mass Index (BMI) is tussen de 18 en 30 kg/m2
 • Je kan alleen deelnemen aan dit onderzoek als je:
  • een condoom gebruikt (ongeacht of je gesteriliseerd bent of niet)  en je vrouwelijke partner een spiraaltje of hormonale anticonceptie (bijv. de pil) gebruikt
  • of aan geheelonthouding (niet seksueel actief) doet gedurende de studie.
 • Dit is een onderzoek met radioactief (14C) gemerkte medicatie. Deze geeft naar verwachting een verwaarloosbare stralingslast: minder dan van de natuurlijke achtergrondstraling die in een maand tijd vrij komt uit water, voedsel, de lucht en bouwmaterialen. Om de radioactiviteit uitslagen te meten wordt gedurende het onderzoek urine en uitwerpselen verzameld.
 • Om te bepalen of je geschikt bent voor deelname aan dit onderzoek, zal je medisch worden gekeurd. Dit kan op basis van de beschikbaarheid in Groningen of Utrecht plaatsvinden.

In de B groepen zal er een darmsonde geplaatst worden om gal monsters in de twaalfvingerige darm te kunnen nemen. Deze wordt maximaal 12 uur na doseren verwijderd.

 

Periode

Voor groep A bestaat het onderzoek uit 1 periode waarbij je gedurende 16 dagen (15 nachten) in ons onderzoekscentrum in Groningen zal verblijven. Afhankelijk van de radioactiviteit uitslagen volgen er eventueel nog één tot twee extra 24-uurs bezoeken (1 overnachting per keer). De nakeuring voor deze groep zal plaatsvinden op de laatste dag van het verblijf in het onderzoekscentrum of tijdens het laatste 24-uurs bezoek.

Voor de groepen B bestaat het onderzoek uit 1 periode waarbij je gedurende 6 dagen (5 nachten) in ons onderzoekscentrum in Groningen zal verblijven. De nakeuring voor deze groep zal 5 dagen na vertrek uit het onderzoekscentrum plaatsvinden.

Let op: Je dient alle genoemde data van de groep naar keuze beschikbaar te zijn om deel te kunnen nemen. Dit zijn de data waarop het onderzoek gepland staat; deze kunnen nog wijzigen.

 

 

Groep B2

6 dagen verblijf

19 sep 2019 t/m 24 sep 2019

 

nakeuring

29 sep 2019

 

Vergoeding

Je krijgt een bruto vergoeding van € 2507,- voor volledige deelname aan groep A van deze studie.
Voor de eventuele extra 24-uurs bezoeken krijg je een bruto vergoeding van € 135,- per 24-uurs bezoek.
Voor deelname aan groep B krijg je een bruto vergoeding van € 1249,-.

Reiskosten worden vergoed op basis van kilometers (€ 0,19 netto per kilometer) met een minimum van € 12,- en een maximum van € 160,- (840 kilometer) per retour, ongeacht de wijze van vervoer.

Andere onderzoeken die misschien ook bij u passen