Aan dit onderzoek doen voldoende vrijwilligers mee. U kunt zich hiervoor niet meer inschrijven of afmelden.

Een onderzoek naar het effect van plantaardige voedingsstoffen op de immuunrespons na de griepprik  

Geslacht Beide

Leeftijd van 59 tot en met 99

BMI van 20 tot en met 35

Bereken uw BMI hier

Locatie onderzoek

GEZOCHT VOOR VOEDINGSONDERZOEK: MANNEN EN VROUWEN DIE DE GRIEPPRIK MOGEN HALEN
 

Een onderzoek naar het effect van plantaardige voedingsstoffen op de immuunrespons na de griepprik  
 

De vakgroep Voedings- en Bewegingswetenschappen van de Universiteit Maastricht heeft een onderzoek opgezet naar de effecten van plantaardige voedingsstoffen op de influenza vaccinatierespons (griepprik). 

 

Voor dit onderzoek vragen we u om gedurende 6 weken een aantal toffees met citroensmaak per dag te eten. 2 Weken voor het krijgen van de griepprik begint u met het eten van de toffees tot 4 weken na het krijgen van de griepprik. U wordt willekeurig ingedeeld in een groep: één groep ontvangt toffees verrijkt met plantaardige voedingsstoffen en één groep ontvangt controle toffees (zonder plantaardige voedingsstoffen). 

 

U zult op een bepaald moment de uitnodiging vanuit de overheid of uw huisarts ontvangen voor uw griepprik. Wij vragen u om dat moment aan ons door te geven en om zowel de dag vóór de vaccinatie als wekelijks in de maand na de vaccinatie naar de onderzoekslocatie te komen voor een bloedafname. Voor dit onderzoek komt u in totaal zes keer naar de universiteit voor een bloedafname (2x voor en 4x na uw vaccinatie). 

 

Bijzonderheden deelnemer:

  • Leeftijd 60 jaar of ouder (of u wordt 60 jaar voor 1 mei 2023)
  • BMI* tussen 20 en 35 kg/m2 
  • U heeft nog geen griepprik gehad

 

U krijgt een vergoeding van €150. Uw reiskosten zullen bij deelname ook worden vergoed (€0.19/km (tot een maximum van 100 km afstand)).

link2trials

© 2023 Link2Trials