Terug

Hartfalen

Aan dit onderzoek doen voldoende vrijwilligers mee. U kunt zich hiervoor niet meer inschrijven of afmelden.

Geslacht Man

Leeftijd van 18 tot en met 50

Rookgedrag maximaal 5 per dag

BMI van 18 tot en met 30

Bereken uw BMI hier

Locatie onderzoek

Geneesmiddelenonderzoek naar een nieuw middel dat mogelijk gebruikt kan worden bij de behandeling van hartfalenSynoniem: Insufficiƫntia cordis, Decompensatio cordis.

Bijzonderheden

 • Je bent een man en tussen 18 - 50 jaar oud
 • je rook niet of je bent een lichte roker. Tijdens het verblijf in het onderzoekscentrum mag er niet gerookt worden.
 • Je weegt minimaal 60 kg en je Body Mass Index (BMI) is tussen de 18 en 29.9 kg/m2. De BMI geeft de verhouding tussen je lichaamsgewicht in kilogrammen en je lengte in meters weer.
 • Je hebt gedurende 90 dagen voorafgaand aan de eerste toediening van dit onderzoeksmiddel niet deelgenomen aan een ander geneesmiddelenonderzoek.
 • Je kan alleen deelnemen aan dit onderzoek als je vanaf de keuring tot 90 dagen na de laatste medicatie inname:
  • je een condoom met of zonder spermicide gebruikt wanneer je seksueel actief bent. Dit geldt ook voor mannelijke deelnemers die gesteriliseerd zijn.
  • jouw vruchtbare vrouwelijke partner ermee in stemt om aanvullende adequate anticonceptie te gebruiken, zoals een hormonale anticonceptie of een spiraaltje.

Bovenstaande is niet van toepassing voor vrouwelijke partners die post menopauzaal zijn (≥1 jaar geen menstruatie gehad) of operatief gesteriliseerd zijn.

 • Om te bepalen of je geschikt bent voor deelname aan dit onderzoek, zal je medisch worden gekeurd in ons medisch keuringscentrum in Groningen.
 • Als uit de medische keuring blijkt dat je mogelijk geschikt bent voor deelname, dient je bereid te zijn om terug te komen naar ons medisch keuringscentrum voor een 48 uur durende Holter ECG registratie. Daar zul je aangesloten worden aan de holterapparatuur en 48 uur later dien je terug te komen om het apparaat wer af te koppelen.
 • Je bent tevens bereid om een echo van het hart te laten maken in het UMCG ziekenhuis in Groningen, als blijkt dat je dat je mogelijk geschikt bent voor deelname.

Vergoeding

Je krijgt een bruto vergoeding van €2467,- voor volledige deelname, inclusief the 48 uur durende Holter ECG registratie en de echo van het hart.

Reiskosten worden vergoed op basis van kilometers (€ 0,19 netto per kilometer) met een minimum van € 12,- en een maximum van € 160,- (840 kilometer) per retour, ongeacht de wijze van vervoer.

Periode

Het onderzoek bestaat voor iedere groep uit 1 verblijfsperiode waarin je gedurende 8 dagen (7 nachten) in het onderzoekscentrum in Groningen zult verblijven.

 

Let op: Je dient alle genoemde data van de groep naar keuze beschikbaar te zijn om deel te kunnen nemen. De data van de studie zijn terug te vinden op onze website www.geneesmiddelenonderzoek.nl. Dit zijn de data waarop het onderzoek gepland staat; deze kunnen nog wijzigen.

 

Groep

 

12 dagen verblijf

Groep 5b

 21 apr 2020 t/m 2 mei 2020

Groep 5c

 26 apr 2020 t/m 7 mei 2020

Andere onderzoeken die misschien ook bij u passen
 • Geen overeenstemmende onderzoeken