Terug

Gezonde proefpersonen gevraagd voor geneesmiddelenonderzoek

Aan dit onderzoek doen voldoende vrijwilligers mee. U kunt zich hiervoor niet meer inschrijven of afmelden.

Geslacht Beide

Leeftijd van 18 tot en met 55

Rookgedrag Niet

Alleen voor vrouwen die geen kinderen meer kunnen krijgen

BMI van 15 tot en met 32

Bereken uw BMI hier

Locatie onderzoek

 

Wat is de dienst Geneesmiddelenonderzoek?

De dienst Geneesmiddelenonderzoek van het UZ Gent voert klinische studies uit waarbij nieuwe studiemedicatie onderzocht wordt bij proefpersonen. Deze studies worden uitgevoerd volgens strikte wet- en regelgeving en zijn steeds goedgekeurd door het Ethisch Comité. De veiligheid en gezondheid van proefpersonen wordt van zeer nabij gevolgd.

 

Wat wordt onderzocht?

In deze klinische studie wordt een nieuw geneesmiddel voor de behandeling van pulmonale arteriële hype rtensie (verhoogde bloeddruk in de longvaten) onderzocht. Dit geneesmiddel is nog niet goedgekeurd voor verkoop en zal worden toegediend via inhalatie.

 

De studie bestaat uit 5 panels (A, B, C, D en E) van 8 proefpersonen per panel. Momenteel zijn we op zoek naar kandidaten voor panel E. U kan slechts aan 1 panel deelnemen.

 

Komt u in aanmerking?

De criteria zijn:

 

 

Wat gebeurt er?

Voor ieder panel bestaat de studie uit 3 vooronderzoeken + 1 behandelingsperiode + 1 eindonderzoek.

Tijdens het eerste vooronderzoek zullen de algemene onderzoeken worden gedaan om te beoordelen of u geschikt bent om aan de studie deel te nemen: lichamelijk onderzoek, gewicht, lengte, ademhaling, temperatuur, elektrocardiogram, bloeddruk, pols, bloedonderzoek en urineonderzoek. Tijdens het tweede vooronderzoek zullen longfunctietesten gedaan worden. Tijdens het derde vooronderzoek zal er een bloed- en urineonderzoek gebeuren en zal er een training voorzien worden voor het gebruik van de medicatie-inhaler en het gebruik van de spirometer.

De behandelingsperiode duurt 9 dagen. U overnacht in totaal 6 nachten in het onderzoekscentrum. U krijgt tijdens de behandelingsperiode gedurende 5 opeenvolgende dagen medicatie via een inhaler toegediend. U krijgt telkens het geneesmiddel of placebo (middel zonder actieve stof) toegediend.

Tijdens de studie wordt er op verschillende tijdstippen bloed geprikt, bloeddruk gemeten, een elektrocardiogram genomen, een lichamelijk onderzoek gedaan, een longfunctieonderzoek gedaan ….

 

 

Wanneer wordt u op de dienst verwacht?

 Vooronderzoeken

 

  • Vooronderzoek 1:vrijdag 02 augustus 2019 om 08.15u (ongeveer 3 uur) of dinsdag 06 augustus 2019 om 08.15u (ongeveer 3 uur)
  • Vooronderzoek 2:woensdag 21 augustus 2019 tussen 13.30u en 16.30u (ongeveer 1 uur)
  • Vooronderzoek 3:donderdag 29 augustus 2019 om 09.30u (ongeveer 2 uur)

Behandelingsperiode

 

  • Zondag 01 september 2019 vanaf 22u t.e.m. zaterdag 07 september 2019 rond 12u (6 overnachtingen)
  • Zondag 08 september 2019 van 08.45u tot 09.45u
  • Maandag 09 september 2019 van 08.45u tot 09.45u

 

Eindonderzoek

 

  • Vrijdag 20 september 2019 van 09.30u tot 11.30u

 

U dient alle data beschikbaar te zijn.

 

Vergoeding:

 

50 euro voor het eerste vooronderzoek (geen reiskostenvergoeding) 50 euro voor het tweede vooronderzoek (geen reiskostenvergoeding) 50 euro voor het derde vooronderzoek (geen reiskostenvergoeding)

 

1550 euro voor de volledige studie bij goede medewerking, alsook een reiskostenvergoeding van 0,20 euro voor elke km boven de 40 km enkele reis (met maximum 110 km enkele reis)

 

400 euro voor reserves die mee binnenkomen op de vooravond van het onderzoek (deze vergoeding is inclusief de vergoeding voor de 3 vooronderzoeken)

 

Er wordt geen vergoeding uitbetaald wanneer u tijdens het vooronderzoek of vóór eerste dosering positief test op drugs of nicotine. Er wordt geen vergoeding uitbetaald indien u zelf beslist om toch niet deel te nemen aan de studie.

 

Wanneer u effectief deelneemt aan de studie, zal uw vergoeding na het eindonderzoek berekend worden. De uitbetalingstermijn is ongeveer 4 tot 8 weken.

 

Reserve proefpersoon:

U voldoet aan alle criteria om deel te nemen aan de studie. U bent beschikbaar voor alle data van de studie. 

U komt mee binnen met de andere proefpersonen op zondag 01 september 2019 om 22u. 

U blijft tot maandag 02 september 2019 rond 09.40u. De reservevergoeding wordt na 4 tot 8 weken uitbetaald. Er wordt geen vergoeding uitbetaald indien u zelf beslist om toch niet deel te nemen aan de studie.

Andere onderzoeken die misschien ook bij u passen
  • Geen overeenstemmende onderzoeken