Terug

Dagelijks bewegen en de gezondheid van bloedvaten bij mensen met type 2 diabetes

Geslacht Beide

Leeftijd van 40 tot en met 65

BMI van 23 tot en met 33

Bereken uw BMI hier

Locatie onderzoek

Het Maastricht UMC+ zoekt deelnemers met type 2 diabetesSuikerziekte. (leeftijd tussen 40 en 65 jaar) om deel te nemen aan een wetenschappelijk onderzoek naar de invloed van dagelijks bewegen op de soepelheid van de bloedvaten. De studie heet ‘Light Intensity Physical Activity Trial’ (LiPAT) of in het Nederlands ‘Laag-intensief-bewegen programma’.

 

Het is reeds lang bekend dat sporten goed is voor hart- en bloedvaten. Echter niet iedereen vindt sporten leuk of makkelijk te integreren in een druk leven. De laatste tijd is steeds duidelijker geworden dat ook het gewone dagelijkse bewegen (dit is niet sporten maar bijvoorbeeld wandelen of de trap nemen i.p.v. de lift) ook goed is voor hart- en bloedvaten.

 

In dit onderzoek willen wij onderzoeken wat de invloed van dagelijks gewoon bewegen is op de soepelheid van de bloedvaten. In het bijzonder willen wij in dit onderzoek kijken naar of een toename in het dagelijkse bewegen de soepelheid van de bloedvaten verbetert.

 

Dit onderzoek duurt 12 maanden waarin u wordt voorgelicht over dagelijks bewegen (4 bijeenkomsten) en 4 onderzoeksvisites waarin onder andere per visite bloed wordt afgenomen en de soepelheid van de bloedvaten met behulp van echo wordt gemeten.

 

Aan dit onderzoek zijn geen risico’s verbonden en wordt u een vaste reiskostenvergoeding ter beschikking gesteld.

 

Andere onderzoeken die misschien ook bij u passen
  • Geen overeenstemmende onderzoeken